MENÜ

   A Tündérszerelem című regényemet teljes mértékben a feleségemnek írtam. Sok eseményt ragadtam ki a saját kapcsolatunkból, ezért sajátomnak érzem a történetet. Bár ezt az írást is akkor készítettem, mikor a Nesielis első kezdetleges verzióját, és így még a Tündérszerelem is vázlatos, sekélyes és egyszerű.

   Dolgozom a történet felújításán mind történetileg, mind pedig kifejezésmódilag. Szeretném még egyedibbé tenni, és feldúsítani eseménnyel. Jelenleg csupán pár oldalas az egész leírás, ezért is mondom, hogy még eléggé elnagyolt és vázlatos.

   A rövid elbeszélés egy hatalmas rendezvény készületeivel kezdődik. A virágtündérek városában járunk, Imlothrissban. Óriási vacsorára készülődünk, ahol a virágtündék vendégül látják majd a hamarosan érkező, régestelen-rég látott Holdtündéket. A vacsorán két fiatal tünde rokonszenvet kezd érezni egymás iránt. A kasztok közti keveredés tiltása ellenére. Minél inkább megismerik egymást, annál inkább kezdenek egymásba szeretni.

   A történet konfliktushelyzetét a kasztok keveredést tiltó szóbeli törvényszerűség adja. Ugyanis régen a tündék hatalmas nemzettsége népcsoportokra, kasztokra szakadt, mindenki a maga neme szerint. Mindez olyan régen történt, hogy senki sem tudta, milyen eredménye lehet egy csoport közti szerelem kiteljesülésének.

   Cuiliel apja szilárdan ragaszkodik a hagyományhoz és a szószerű törvénynek. Berenion apja viszont inkább az érzelmeket tartja szem előtt. Ez okozza az újabb konfliktust. A történetben szerepelnek még barátok, akik segítenek, vagy éppen akaratlanul hátráltatják a történet fonalát.

   Végül elszakítják egymástól a párt. Ezt a helyzetet olvashatod az általam feldobott részletben. De Berenion megesküszik Cuilielnek, hogy visszajön érte...

 

Menü

Szavazás

Tetszett, amit olvastál?
Tetszett
Elment
Olvastam jobbat is
Egyáltalán nem
Lenyűgözött
Nagyon jó volt
Asztali nézet